Ingrediencie:
250g spaghetti
6-7 hrsti medvedieho cesnaku
hrst piniovych orieskov
5-6 PL olivoveho oleja, naj. panenskeho - moze byt aj viac-podla chuti a hustoty
stipka soli
hrst struhaneho parmezanu ( grana padano)
2-4 ks krevety
2 cherry rajcinky
Pesto: v robote rozdrvime zmelieme piniove oriesky na jemno, pridame medvedi cesnak, olej, parmezan, vsetko spolu zmiesame. ak sa nam zda ze je niektorej ingrediencie malo kludne pridajte,nie je co pokazit.zvysok pesta mozeme skladovat v chladnicke aj niekolko tyzdnov
Spaghetti uvarime v osolenej vode, Al dente, po vareni zlejeme, nechladime, zmiesame s pesto. UZ NEOHRIEVAT VIAC NA PANVICI. Pesto sa nesmie viac tepelne upravovat. Krevetky opecieme na kvapke olivoveho oleja a pridame. Nakoniec ozdobime s cerstvymi listami a posypeme parmezanom a cherry rajcinkami- Bouillabaisse.
- Prísady:
- 200-250g mix morské plody (mušle s lastúrou, slávky, vongole, octopus, kalamár, krevety) 20g čerstvého lososa 20g čerstvého tuniaka, cherry rajčiny (10ks), 1ks citrónovej trávy, 25g zázvor (čerstvý), 1g šafránu, čerstvá bazalka, mrkva, petržlen, 1pl olivového oleja
- Postup:
- Na rozpálenom oleji jemne orestujeme plody mora spolu s rybami a zalejele vodou. Varíme asi pol hodinu. Po 30 minútach pridáme zeleninu s bylinkami. Zelenina musí byť nakrájaná na tenšie pásiky. Varíme až kým nezmakne zelenina. Polievka by sa mala podávať až na druhý deň,. Pred podávaním vložíme čerstvé cherry rajčiny pokrájané na polky. Pred podávaním dozdobíme so sekanou bazalkou a listami bazalky.
Toskánske Rizoto s hľuzovkami
Prísady :

Postup:
Ryžu opečieme na 5g masla
do sklovita, pridáme klinčeky, bobkový list a b.víno, vývar za stáleho
miešania varíme 15-18 minút na tvrdosť ( al dente), (doporučuje sa miešať drevenou varechou). Koru z hľuzovky na jemno nasekáme. 80% dáme do
rizota a 20%. napácujeme do oleja už deň vopred. Do uvareného rizota
pridáme syr a 1PL oleja. Stiahneme z ohňa a pridáme zbytok masla. A viac
nevaríme. Na hľuzovky používame špecialny hoblík. Hotové rizoto dozdobíme s hoblinkami parmezánu. Osolíme a
okoreníme podľa chuti.
Tatarský Biftek
500g hovadzej sviečkovice (dobre očistenej)
1pl horčice (dijon)
1cl klasickej horčice
3žĺtky
1pl worcester omáčky
1cl sojovej omáčky
1 pl lyžicu nasekanej červenej cibuly
5-6ks jemne nasekaných capari
1cl olivového oleja
1cl pretlačeného cesnaku
Cayenské mleté
Tabasco
Sol
Červená mletá paprika
Petržlenová vňat - nasekaná,
Kari
(Koreniny pridávame primerane, štipku, podla chuti dochutime)
1cl olivového oleja
1cl pretlačeného cesnaku
Cayenské mleté
Tabasco
Sol
Červená mletá paprika
Petržlenová vňat - nasekaná,
Kari
(Koreniny pridávame primerane, štipku, podla chuti dochutime)
Sviečkovicu na jemno naškriabeme, zmiešame spolu zo všetkými ingredienciami a nechápe pol hodinu stať v chladničke.
Podávame s teplými hriankami, tanier ozdobíme sezónou zeleninou, či šalátom. To už však nechám na vás, fantázii sa medze nekladú.
Podávame s teplými hriankami, tanier ozdobíme sezónou zeleninou, či šalátom. To už však nechám na vás, fantázii sa medze nekladú.