Moja škola

IGOR ČEHY



Šéfkuchár Brasserie La Marine.
Kuchársku kariéru začínal po vyučení v Casablance, odkiaľ ho poslali na trojmesačnú stáž do Maroka. Pôsobil v mnohých bratislavských reštauráciách, ktoré istý čas patrili medzi špičky ako Maria Theresia, Casablanca, Hotel Danube, Hotel Radisson SAS Carlton, Caribic’s a Medusa, Brasserie at the Opera vo väčšine ako šéfkuchár. Je držiteľom prestížneho ocenenia Gurman award – Kuchár roka 2007 a až do konca roku 2009 pracoval ako executive chef v Grandhoteloch vo Vysokých a Nízkych Tatrách, kde dohliadal na špičkovú kvalitu jedál. Svoj profesionálny sen si Igor Čehy splnil v projekte Yves Thuries Culinary Academy, kde je hlavným lektorom a vychováva profesionálnych kuchárov. Od roku 2009 je executive chef v Brasserie La Marine. V tejto jedinečnej reštaurácii, umiestnenej na dunajskej promenáde, je podľa jeho slov hlavnou jeho snahou tvoriť jedálne lístky a jedlá tak, aby z nich mal návštevník kulinársky pôžitok. Jedlá pripravuje z najkvalitnejších, čerstvých produktov. Neustále vyhľadáva novinky zo sveta gastronómie. Pre neho je vzorom najmä francúzska gastronómia, kde je jedlo naozaj zážitkom a pomocou osobného kuchárskeho majstrovstva sa mu podarilo vtlačiť nezameniteľnú pečať. Obrovský vývoj smerom dopredu podľa neho zaznamenala aj česká gastronómia. A za dobrú reštauráciu považuje tú, kde je na najvyššej úrovni nielen ponuka jedál, ale aj servis a interiér. Rád diskutuje s hosťami a odporúča im jedlo, ktoré im bude určite chutiť. Vie, že chute sa rôznia aj podľa toho, odkiaľ kto pochádza, preto sa vždy čašníka opýta aj na národnosť hosťa. Sen Igora Čehyho je raz vlastniť reštauráciu, kde bude sám sebe pánom a môže vytvoriť jedlo podľa vlastného okamžitého nápadu, usilujúc sa ulahodiť želaniu hosťa.



John Williams, executive chef, The Ritz



Born in Tyneside, the son of a fisherman, Williams was passionate about food early on in life. He studied at South Shields College and Westminster College and then began a career that has taken him from Percy Arms Hotel, Otterburn, in 1974 to the Ritz today, where he heads a team of 64 chefs cooking in the grand French style. He has an MBE and a CMA from the French Government for services to French cuisine, the first British chef to receive such an honour. This week, he was awarded Tatler's Lifetime Achievement Award.




EYCK ZIMMER




Eyck Zimmer (born 22 December 1969, Erfurt, German Democratic Republic) is an award-winning chef.

Eyck's initial training was at the Erfurter Hof, part of the Interhotel chain. He then worked in a number of well-known hotels in Europe, Palasthotel (East Berlin), Grand Hotel Regina (Grindelwald, Switzerland), The Dorchester (Mayfair, London), The Berkeley (London), The Lanesborough (London), Claridge's (London), The Ritz (London), Choupana Hills in Madeira and the Lowry Hotel in Manchester, UK. andel's Hotel, Berlin- Germany. At present he is Chef de Cuisine at the Hong Kong Jockey Clubs Fine Dining Restaurant- The Derby Restaurant and Bar in Hong Kong SA

Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne (now Master of Culinary Arts) in 2000 in the United Kingdom.Second Prize at the International Final of the 2002 Prix Pierre Taittinger Culinaire International Paris, France.Twice UK representative at the Bocuse d'Or in Lyon France, 8th place (2003)& 2005[1]Chef Award - Competition, Craft Guild of Chefs, United KingdomTwice winner (2004 & 2008) of the Grand Prix de Cuisine at Le Trophée International de Cuisine et Pâtisserie in Paris, France[2]Manchester Chef of the Year in 2006 and Winner of Restaurant of the Year 2006 (Manchester Tourist Board)[3]National Chef of the Year, United Kingdom in 2006[4]Best Chef Mentor Northern Hospitality Award 2008Portuguese Chef of the Year in 2008

Member of the Academie Culinaire de France

Disciples of Escoffier Hong Kong-Asia

         web page link